Volonteri na mreži

Da li znaš da sada možeš da volontiraš od kuće i da nisi vezan za jedno mesto?

To je moguće pomoću platforme „Volonteri na mreži”. Platforma volonterinamreži.rs nastala je kao nastavak inicijative #volonterinamreži, u okviru koje je tokom 2020. godine, od početka pandemije koronavirusa, uključeno više od 800 mladih. Budući da su rezultati učešća mladih u ovom periodu bili izuzetno visoki, javila se i potreba za pokretanjem Nacionalne Volonterske platforme. Platforma predstavlja projekta UNICEFA Srbije i Mladih istraživača Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Online volontiranje na UNICEF platformi predstavlja jednostavan, univerzalan i jedan od najboljih načina za rešavanje problema šire zajednice – daje nam nove mogućnosti za inovativnu saradnju i doprinos zajednici, kroz pojačanu komunikaciju i razmenu informacija.

Pokretanje platforme volonterinamrezi.rs, omogućuje:

– lakše povezivanje organizatora volontiranja i volontera i dodatni podsticaj za širenje volonterske zajednice na nacionalnom nivou;

 – bezbedan i siguran prostor, obradu podataka i usaglašen kodeks ponašanja;

– efikasnije upravljanje volonterima i organizaciju volonterskih zadataka;

-omogućava širenje omladinskog aktivizma;

– praćenje volonterskog doprinosa;

– pojačanu komunikaciju i razmenu informacija među volonterima…

Volonteri korišćenjem platforme volonterinamrezi.rs mogu da posvete onoliko vremena koliko žele, mogu da izlaze i vraćaju se platformi- Volonterima na mreži u skladu sa svojim mogućnostima i  interesovanjima. Registracija na platformu je veoma jednostavna i to u svega nekoliko koraka. Kada se registruješ možeš da započneš svoje volontiranje i neko te ne uslovljava koliko dugo ćeš volontirati.

Volontiranje na platformi nije teško ,vreme volontiranja je fleksibilno. Možeš učestvovati u različitim zadacima na platformi. Volontiranje na zadatku U-report Srbije uz pomoć svog naloga možeš pozvati veliki broj ljudi koji će učestvovati u anketama i tako ćeš omogućiti da se čuje glas mladih. Pored toga imaš i mogućnost da postaneš mentor drugim volonterima i možeš da učestvuješ u izradi novih zadataka na platformi.

Budi i ti deo platforme čija zajednica broji više od 850 volontera, koji su u toku 2020.godine proveli 9049 h pomažući svojim vršnjacima. Budi i ti deo jedne divne zajednice. Sve druge informacije možeš naći na sajtu UNICEF Srbija.